Class 10th 11th 12th ( Letter to Editor ) MCQ Term-1 || Letter format

Class 10th 11th 12th ( Letter to Editor ) MCQ Term-1 || Letter format

1] A Formal Letter Should Be _________ To Have The Desired Effect On The Recipient. 

A- In Proper format 
B- Grammatically correct 
C- Relevant 
D- All these  

Ans- D

2] How To End The Main Body Of A Formal Letter ?  

A- by telling the recipient what he should be doing next 
B- By showing love 
C- By discussing weather 
D- None 

Ans-  A

3] What Would You Write In The Opening Part Of A Formal Letter ?  

A- Asking About Health 
B- Asking About Family 
C- Informing About Purpose Or Writing The Letter 
D- None 

Ans- C

4] The Key Point Of A Formal Letter Is Written In Which Part Of A Formal Letter ?  

A- Intro 
B- Heading 
C- Subject 
D- Body

Ans- D

5] What Is The Accurate Representation To Show The Purpose Of A Letter ?  

A- Please Note Formal Notice 
B- Attention : Formal Notice 
C- Subject : Formal Notice 
D- Announcement : Formal Notice

Ans- C

6] Which Of The Following Is A Characteristic Of The Block Format Of A Formal Letter ?

 A- There is no indentation 
B- Use of punctuation marks is dispensed within the block format 
C- Each block begins with margin on left hand side  
D- All 

Ans- D

7] What Is The Correct Way To Write The Subscription In A Formal Letter ?  

A- Yours truly 
B- Your truly 
C- You truly 
D- None  

Ans- A

8] What Is Written On The Top Of Editor's Letter On The Left Side ?

 A- Salutation 
B- Yours truly 
C- Subject 
D- Sender’s address  

Ans- D

9] Which Of These Is The Right Format Of Writing The Date In All The Formal Letters ?

A- 21/11/2021
B- 21-11-2021
C- November 21, 2021
D- None   

Ans- C

10] The Subject Of Letter To Editor Should Be _____?  

A- Long 
B- Irrelevant 
C- Brief and relevant 
D- None  

Ans- C

11] Which Of These Is The Most Suitable Salutation Of A Letter To The Editor ?

A- Dear sir/madam 
B- Mr. Sir /Mrs. madam
C- Mr. Editor/Mrs. editor 
D- None  

Ans- A

12] Which Of The Following Statements Is Incorrect about letter to editor  ?  

A- Must be in formal language 
B- Must be complete in all respects 
C- Must be relevant information 
D- Must be informal  

Ans- D

13] What Is The Motive Of Writing A Letter To The Editor ?

A- To ask him to take action 
B- To order him 
C- To request him to give some space to your views in his column 
D- None  

Ans- C

14] Which Of The Following Is Not A Part Of A Letter To Editor ?

A- Date 
B- Subject
C- Salutation 
D- Photo  

Ans- D

15] Where Is Receiver's Address Written ?

A- On the top of the letter 
B- Just below the date 
C- Just above date 
D- Just after salutation  

Ans- B

16] Which Of The Following Are The Features Of A Letter To Editor ?

A- Stick to the point 
B- Formal language 
C- Relevant content 
D- All these  

Ans- D

VIDEO WATCH

What's Your Reaction?

like
4019
dislike
699
love
1316
funny
716
angry
512
sad
460
wow
1718