Class 10th 11th 12th Notice MCQ Term- 1 || Notice Format

Class 10th 11th 12th Notice MCQ Term- 1 || Notice Format

1] Language of notice should be _________

A- Informal 
B- Simple and formal 
C- Tricky 
D- Very informal 

Ans- B

2] Notice is always enclosed in a _______

A- Bracket 
B- Box 
C- Paper 
D- None  

Ans- B

3] Which of the following is not a part of the notice issued for ‘found object’ ?

A- Place of the object found 
B- Name of the object found 
C- Contact person’s details 
D- Identification mark of the object found 

Ans- D

4] Where is the designation of the issuing authority written ?

A- Just above signature 
B- Just below signature of the issuing authority 
C- On the top right hand side corner 
D- None  

Ans- B

5] What is the word limit of Notice ?

A- 70-80 words 
B- 90-100 words 
C- 50 words 
D- 30 words 

Ans- C

6] The ______ of the Notice should be very clear ?

A- Purpose 
B- Date 
C- Place 
D- None  

Ans- A

7] A Notice must contain _____ information ?

A- Meeting 
B- Informal 
C- Factual 
D- Non relevant

Ans- C

8] Information about the ‘reward’ is mentioned in _______

A- Notice for sports trials 
B- Notice for meeting 
C- Notice for the object lost 
D- Notice for the object found 

Ans- C

9] Which of the following is optional in Notice ?

A- Heading Of The Notice 
B- The Word ‘Notice’ 
C- Designation of the issuing authority 
D- None 

Ans- C

10] Notice is generally issued for _________?

A- Specific student 
B- Specific teacher 
C- Parents 
D- A specific group  

Ans- D

VIDEO WATCH

What's Your Reaction?

like
2148
dislike
362
love
667
funny
309
angry
256
sad
251
wow
771