Class 10th 11th 12th ( Advertisement ) Format and MCQ Question Term- 1

Class 10th 11th 12th ( Advertisement ) Format and MCQ Question Term- 1

1] An advertisement is a __________

A- Personal announcement 
B- Public announcement 
C- Private announcement 
D- Invitation  

Ans- B

2] What Is Motive Of An Advertisement ?

A- To influence masses 
B- To promote the sales of product 
C- Both a and b 
D- None 

Ans- C

3] An advertisement is a ____ of words.

A- Play 
B- Dance 
C- Fun
D- None 

Ans- A

4] In an advertisement , name and address of the company are ____ details.

A- Useless 
B- Essential 
C- Waste 
D- None  

Ans- B

5] Which Of The Given Advertisement Is Written By An Employer ?

A- Situation wanted 
B- Situation vacant 
C- Missing 
D- None  

Ans- B

6] Classified advertisements are always written _______?

A- In bracket 
B- In 10-12 para
C- Inside a box
D- None  

Ans- C

7] _____ advertisements are written by a person looking for tenants for his/ her property.

A- Situation vacant 
B- Situation wanted 
C- To-let 
D- Accommodation wanted  

Ans- C

8] One must always add ____ at the end of an advertisement ?

A- Thanks 
B- Welcome 
C- Dear 
D- Contact details  

Ans- D

9] In a missing person/pet advertisement , mentioning of _____ must be avoided ?

A- Physical features 
B- Character traits 
C- Phone number 
D- None  

Ans- B

10] Which of the following classified advertisement is written by a person in need of a job ?

A- Situation vacant 
B- To-let 
C- Situation wanted 
D- Accommodation wanted  

Ans- C

11] Which Of The Following Is Not A Type Of Classified Advertisement ?

A- lost and found 
B- Missing
C- Tour and travels 
D- Event on annual function 

Ans- D

12] What Is Written On The Top Of A Classified Advertisement ? 

A- Time 
B- Date 
C- Designation 
D- Heading  

Ans- D

13] Which Of The Following Is Used To Write A Classified Advertisement ? 

A- Complete sentences 
B- Phrases 
C- Complex sentences 
D- Negative sentences

Ans- B

14] Which Of The Following Classified Advertisement Requires A Brief Description Of Person ? 

A- To-let 
B- Situation wanted 
C- Missing 
D- None  

Ans- C

15] What Makes Classified Advertisements Perfect ?

A- Well written phrases 
B- Catchy heading 
C- Clear details 
D- All these 

Ans- D

VIDEO WATCH

What's Your Reaction?

like
1886
dislike
257
love
529
funny
226
angry
154
sad
170
wow
666